وزیر کشور: هوشیار و دست به ماشه آماده‌ایم معاون سازمان اطلاعات فراجا به شهادت رسید حضور پزشکیان در مراسم تشییع پیکر شهدای اقتدار وزیر کشور: برخی اتباع با اهداف خرابکاری به کشور آمدند + فیلم آغاز مراسم تشییع شهدای اقتدار در تهران درمان رایگان مجروحان جنگی/اتخاذ تدبیر برای ذخایر دارویی پزشکیان در جلسه امروز هیئت دولت: باید بر اساس لیاقت و توانمندی‌ها افراد را در جایگاه‌ها قرار دهیم آملی لاریجانی: وضعیت کنونی پایان رویارویی ما با رژیم صهیونیستی نیست کلیات لایحه ساماندهی پهپاد‌های غیر نظامی تصویب شد قالیباف: به هر تجاوزی با قدرت پاسخ می‌دهیم/ برنامه هسته‌ای ایران با سرعت بیشتری به پیش می‌رود طرح تعلیق همکاری‌های ایران با آژانس در مجلس تصویب شد علت صدای انفجار‌ها در دزفول پیکر سردار سلامی در گلپایگان تشییع می‌شود اعلام زمان برگزاری مراسم تشییع فرماندهان شهید نیرو‌های مسلح شلیک ۱۴ موشک سپاه در آخرین دقایق پیش از اجرایی شدن آتش‌بس

طرح جدید مجلس برای جلوگیری از خام فروشی

عضو کمیسیون انرژی مجلس از تصویب کلیات طرح تشکیل شرکت پالایش و پتروشیمی در این کمیسیون خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۹ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 20
کد خبر: ۱۳۹۱۸۸

به گزارش راهبرد معاصر، هادی بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی  از تصویب کلیات طرح تشکیل شرکت پالایش و پتروشیمی در این کمسیون خبر داد.

 

وی افزود: در حال حاضر ما نفت را به پالایشگاه‌ها می‌دهیم و آنها برای ما سوخت از جمله بنزین، گازوئیل ، نفت سفید، نفت کوره و غیره تولید می‌کنند در صورتی که می‌توان مانند سایر کشورهای پیشرتفه از نفت خام فراورده‌های با ارزش افزوده بالا تولید کرد.

 

عضو کمیسیون انرژی اضافه کرد:کشورهای پیشرفته ترکیبات گاز تولیدی را هم جداسازی می‌کنند و در پتروشیمی‌ها از آنها فراوده‌های بارزش تولید می‌کنند در صورتی که ما فقط سوخت تولید می‌کنیم.

 

بیگی نژاد تصریح کرد: بهتر است ما نفت و گاز تولیدی را به واحد‌های شکست حرارتی و کاتالیستی برده و فراورده‌هایی تولید کرد که بتوان در بخش پتروشیمی از آنها استفاده کرد.


وی با تاکید بر اینکه تا زمانی که نگاه ما پتروشیمیایی نباشد ما همین مسیر خام فروشی که در این چند دهه آمدیم را ادامه می‌دهیم، افزود: اگر با این طرح جدید شرکت ملی پالایش و پتروشیمی تشکیل شود نگاه به نفت، نگاه زنجیره ارزش افزوده می‌شود؛ هدف ما از تدوین این طرح تغییر رویکرد در خصوص نفت و تولید فراورده‌های با ارزش است.

 

نماینده ملایر در مجلس بیان کرد:تمامی دولت‌ها بیماری خام فروشی را داشته‌اند و دولت کنونی نیز از این بیماری رهایی پیدا نکرده است، این در حالی است که خوراک مایع برای پتروشمی‌ها در کشور بسیار لازم و ضروری است تا محصولات با ارزش بیشتری تولید کنند اما این نگاه در کشور وجود ندارد.

 

بیگی‌نژاد با بیان اینکه به همین دلایل ما در کمیسیون انرژی طرحی را تصویب کردیم که برمبنای آن زنجیره ارزش از نفت آغاز شود، گفت:کشورهای پیشرفته و حتی کشورهایی مانند هند و عربستان همین مسیر را می‌روند، گفت: نگاه پتروشیمی به نفت نگاهی است که اروپا و کشورهای موفق در این صنعت طی کرده‌اند اما ما این نگاه را در وزارت نفت نداریم.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد:"طرح تشکیل شرکت پالایش و پتروشیمی" به دنبال تغییر این نگرش است، درواقع باید زنجیره ارزش را از نفت آغاز کنیم، تا برای کشور ثروت‌آفرینی شود./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار