تمدید حکم «علی احمدی» توسط دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام باقری کنی: ایران در جنگ ۱۲ روزه به بازدارندگی فعال دست یافت/ جمهوری اسلامی براحتی از موضوع زنگه‌زور نمی‌گذرد پیام امیر سرلشکر حاتمی به علی لاریجانی ابلاغ آخرین تقسیمات کشوری به استانداران جلسه سران قوا برگزار شد ولایتی: ایران مانع ایجاد کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود/خلع‌سلاح حزب‌الله؛ خوابی است که تعبیر نخواهد شد پزشکیان: بودجه طوری تدوین شود که محرومین بیشتر در توجه باشند انتقاد پزشکیان از پرداخت بی‌ضابطه ردیف‌های دستمزدی به مدیران ناکارآمد برآورد اولیه خسارات ناشی از جنگ ۱۲ روزه؛ ۹۰ درصد از آسیب‌ها مربوط به شهر تهران است سپاه پاسداران: آماده پاسخ پشیمان‌کننده به هرگونه تهدید و تعرض آمریکا و اسرائیل هستیم کشف بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در شرق ایران/ دست موساد قطع شد سردار رادان: دشمن دنبال براندازی بود، اما در تحقق هدفش ناکام ماند علی‌اکبر احمدیان به دولت می‌رود سخنگوی سپاه: معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی به‌نفع ایران تغییر کرده‌اند خراسان شمالی چهارشنبه تعطیل شد

طرح جدید مجلس برای جلوگیری از خام فروشی

عضو کمیسیون انرژی مجلس از تصویب کلیات طرح تشکیل شرکت پالایش و پتروشیمی در این کمیسیون خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۹ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 20
کد خبر: ۱۳۹۱۸۸

به گزارش راهبرد معاصر، هادی بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی  از تصویب کلیات طرح تشکیل شرکت پالایش و پتروشیمی در این کمسیون خبر داد.

 

وی افزود: در حال حاضر ما نفت را به پالایشگاه‌ها می‌دهیم و آنها برای ما سوخت از جمله بنزین، گازوئیل ، نفت سفید، نفت کوره و غیره تولید می‌کنند در صورتی که می‌توان مانند سایر کشورهای پیشرتفه از نفت خام فراورده‌های با ارزش افزوده بالا تولید کرد.

 

عضو کمیسیون انرژی اضافه کرد:کشورهای پیشرفته ترکیبات گاز تولیدی را هم جداسازی می‌کنند و در پتروشیمی‌ها از آنها فراوده‌های بارزش تولید می‌کنند در صورتی که ما فقط سوخت تولید می‌کنیم.

 

بیگی نژاد تصریح کرد: بهتر است ما نفت و گاز تولیدی را به واحد‌های شکست حرارتی و کاتالیستی برده و فراورده‌هایی تولید کرد که بتوان در بخش پتروشیمی از آنها استفاده کرد.


وی با تاکید بر اینکه تا زمانی که نگاه ما پتروشیمیایی نباشد ما همین مسیر خام فروشی که در این چند دهه آمدیم را ادامه می‌دهیم، افزود: اگر با این طرح جدید شرکت ملی پالایش و پتروشیمی تشکیل شود نگاه به نفت، نگاه زنجیره ارزش افزوده می‌شود؛ هدف ما از تدوین این طرح تغییر رویکرد در خصوص نفت و تولید فراورده‌های با ارزش است.

 

نماینده ملایر در مجلس بیان کرد:تمامی دولت‌ها بیماری خام فروشی را داشته‌اند و دولت کنونی نیز از این بیماری رهایی پیدا نکرده است، این در حالی است که خوراک مایع برای پتروشمی‌ها در کشور بسیار لازم و ضروری است تا محصولات با ارزش بیشتری تولید کنند اما این نگاه در کشور وجود ندارد.

 

بیگی‌نژاد با بیان اینکه به همین دلایل ما در کمیسیون انرژی طرحی را تصویب کردیم که برمبنای آن زنجیره ارزش از نفت آغاز شود، گفت:کشورهای پیشرفته و حتی کشورهایی مانند هند و عربستان همین مسیر را می‌روند، گفت: نگاه پتروشیمی به نفت نگاهی است که اروپا و کشورهای موفق در این صنعت طی کرده‌اند اما ما این نگاه را در وزارت نفت نداریم.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد:"طرح تشکیل شرکت پالایش و پتروشیمی" به دنبال تغییر این نگرش است، درواقع باید زنجیره ارزش را از نفت آغاز کنیم، تا برای کشور ثروت‌آفرینی شود./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار